Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Γιατί Ηλιοτρόπιο;


Γιατί τα ηλιοτρόπια στρέφουν όλα μαζι πρός τον ήλιο.
Σε αυτό που δίνει ζωή.
Γιατί βαρέθηκα να βλέπω να στρεφόμαστε μόνο στο σκοτάδι.
Καιρός να ηλιοτροπίσουμε να δούμε αυτά τα θαυμαστά που είναι κάτω από την μύτη μας.

Καιρός να καταλάβουμε τον κόσμο γύρω μας, να τον ανακαλύψουμε ξανά, με οδηγό τα μάτια και την καρδιά μας, με το δικό μας μυαλό, χωρίς άχρηστες διαμεσολαβήσεις. Αναγνωστικό μικρού παιδιού είναι, και διάβασε και προσπάθησε είπε, γραμμένος μες τα σπλάχνα σου ειναι...

Ο κόσμος δεν είναι αυτός που μας λένε τα παράθυρα της TV. O κόσμος είναι αλλού.

Ο κόσμος έχει χρώματα, μυρωδιές, υφή, γευση, ήχους... και δεν χωράνε ακόμα και σε ενα multimedia blog.

Όχι δεν αεροβατώ, υπάρχει μιά άλλη πραγματικότητα μέσα στο ζόφο. (Είναι αλήθεια νεκρόσιτοι και ερεβομανείς κοπροκρατούν το μέλλον.)
Μπορούμε απλά να κοιτάξουμε ψηλά και να ονειρευτούμε. Εξ' άλλου και ο άνθρωπος εκ του άνω θρώσκω ονομάστημε στη γλώσσα μας Ανθρωπος.

Ίσως άν ονειρευτούμε αρκετά και μαζί, αν πόυμε ότι θέλουμε κάτι και το θέλουμε πολύ- μα παρα πολύ- τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά πρέπει να βρούμε και το πώς, και αυτό μαζί -σαν τα ηλιοτρόπια. Και θέλει δουλειά και θέλει και τόλμη και κέφι και όρεξη να δούμε όχι το στραβό μα το καλό αυτό που μας ζωογονεί και να το απλώσουμε πέρα πέρα στη μικρή ζωή μας.

Θέλει να βρούμε ο ένας τον άλλον, γιατί το έιπε ο ποιητής, δεν μπορεί εσύ χωρις τους άλλους και δεν μπορεί αυτοί χωρίς εσύ, γιατί απλά δεν μας περισσεύει κανένας. Θέλει τόλμη πολύ και Αρετή, Θέλει πολύ και ωραία δουλειά όσο να μπορέσουμε να ηλιοτροπίσουμε την κάθε μέρα που μας χαρίζεται να βλέπουμε τον Ήλιο.

Πρέπει, ναι πρέπει να σηκωθούμε όλοι μαζί, λίγο Ψηλότερα, λίγο Ψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

About